В събота иде още дъжд, по планините - сняг

Топ
12:11 - 12 Декември 2019
1861
В събота иде още дъжд, по планините - сняг

През следващото денонощие времето над страната ще се задържи облачно, в равнините и низините мъгливо. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. През деня облачността, главно над планинските и източните райони, временно ще се разкъса.

Ще духа слаб изток-югоизточен, в Източна България южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по морския бряг малко по-високи, максималните предимно между 8 и 13 градуса. В София минимална 3 градуса, максимална около 9 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха 12 - 14 градуса, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще има значителна облачност, която през деня временно ще се разкъса и намалее. Преди обяд на отделни места по високите части на планините ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

В събота от запад на изток ще има валежи от дъжд, над около 1500 м - от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде умерен. В неделя облачността ще е променлива, сутринта в източните райони все още е възможно да превалява слаб дъжд, но бързо ще спре. Вятърът постепенно ще отслабне.