Вадим сертификата за антитела с ЕГН и номер на лична карта

Новини
10:33 - 11 Ноември 2021
3180
Вадим сертификата за антитела с ЕГН и номер на лична карта

ЕГН, номер на лична карта и Национален референтен номер, който може да се получи от лабораторията, където е правен теста за антитела, е нужната информация, която ще се изисква за издаването на новия сертификат. Това уточняват от "Информационно обслужване". Референтен номер обаче ще бъде издаден, само ако резултатът от теста отговаря на изискването той да е над 150 BAU/ml.

От "Информационно обслужване" уточняват още, че за да бъде валидно удостоверението, изследването за антитела задължително трябва да е направено след 11 ноември от лаборатория, която е успешно интегрирана с НЗИС.

"Тестове, направени извън територията на България или в лаборатории, които все още не са свързани с информационната система на Министерство на здравеопазването, няма да могат да бъдат използвани за генерирането на електронния документ.

Препоръчваме на гражданите, които желаят да ползват удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-Cov2, доказано чрез лабораторен тест, да се поинтересуват дали избраната от тях лаборатория отговаря на условията", казват още от там.

Близо 2.4 млн. са изтеглените до момента COVID сертификати и удостоверения през портала на НЗИС до този момент, като над половината от тях - 1,480 млн. са изтеглени след 19 октомври, когато беше обявено въвеждането на зеления сертификат, информират още от "Информационно обслужване".