Валтери Ботас първи след втората тренировка в Русия

Спорт
17:25 - 25 Септември 2020
2039
Валтери Ботас първи след втората тренировка в Русия

Валтери Ботас записа най-доброто време и във втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Русия във Формула 1. Пилотът на Мерцедес завърши с 0.267 пред своя съотборник Люис Хамилтън, който имаше много по-ползотворна втора сесия, след загубената повече от половината първа такава заради блокираната от британеца гума.

Трети в следобедната сесия на „Сочи“ завърши Даниел Рикардо, който отново показа много силно темпо със своето Рено, но остана на 1.058 от Ботас, което отново остава Мерцедес в друга лига. Четвърти и пети във вторите 90 минути подготовка днес се наредиха дуото на Макларън Карлос Сайнц-младши и Ландо Норис, които останаха на съответно 1.204 и 1.328 от Ботас.

По-назад пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Леклер изненадващо попаднаха в топ десет, като Леклер завърши сесията осми с изоставане от 1.533, докато Фетел бе десети на 1.664 от времето на Ботас.

За разлика от сутрешната тренировка, която бе изпълнена с грешки, завъртания и катастрофи, втората премина много по-гладко, което позволи на всички пилоти да натрупат огромно количество данни за представянето на своите автомобили.