Ван Дайк дари победата на Нидерландия

Лалетата биха Белгия

Спорт
11:36 - 26 Септември 2022
1039
Ван Дайк дари победата на Нидерландия

Гол на Върджил Ван Дайк в 73-ата минута гарантира първото място на Нидерландия в Лига А на Лигата на нациите, тъй като той бе достатъчен за минимална победа с 1:0 над прекия конкурент Белгия.

Защитникът на „лалетата“ се разписа след центриране от ъглов удар и мушна топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите.

През първото полувреме на двубоя гостите изтърваха най-чистото положение. Аксел Витсел получи топката от пряк свободен удар, овладя с добро първо докосване и стреля силно, но Рембо Пасвеер спаси.

Домакините пропуснаха добър шанс в 50-ата минута. Дензел Дъмфрис си освободи пространство и стреля по посока вратата на Тибо Куртоа, но той направи страхотно спасяване.

В 67-ата минута Амаду Онана получи центриране в наказателното поле, стреля в десния ъгъл, но шутът му бе слаб и Пасвеер спаси.

Стигна се и до 73-ата минута, когато Ван Дайк отбеляза победното попадение.

В 76-ата минута Нидерландия можеше да вкара и втори гол. Стивън Бергвайн шутира, но топката премина встрани от вратата.

2 минути прези края на двубоя Дави Клаасен стреля, но шутът му се оказа лесна плячка за Куртоа.

В другия мач от групата Полша спечели гостуването на Уелс с минималното 1:0. Победният гол падна в 58-ата минута, а негов автор бе Швидерски. Така Полша остана на трето място в групата, а Уелс изпадна със само 1 точка в актива си.

Домакините имаха своите шансове