Ван Гаал разбуни духовете: Манипулираха световното заради Меси!

Всичко се правеше, за да стане Аржентина шампион, твърди бившият наставник на Нидерландия

Спорт
15:44 - 07 Септември 2023
3168
Ван Гаал разбуни духовете: Манипулираха световното заради Меси!

Луис ван Гаал отправи шокиращи обвинения, свързани с Аржентина, Лионел Меси и Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар. Специалистът беше начело на Нидерландия по време на форума. “Лалетата” отпаднаха на четвъртфиналите именно от Аржентина след изпълнението на дузпи.

“Не искам да говоря много за това. Ако видите как Аржентина вкарва головете си и как ние ги отбелязваме и как някои от играчите на Аржентина пресичат линията и не са наказани, тогава мисля, че всичко това е предварително предубедено”, заяви наставникът.

Двубоят счупи рекорда за най-много показани картони в мач на Световно първенство, а напрежението беше високо още преди началото на срещата заради коментари на ван Гаал. Аржентинците отпразнуваха успеха точно пред нидерландците, а Меси застана пред 72-годишния специалист.

Девет месеца след загубата Ван Гаал говори пред нидерландското издание NOS и описа мача като "предубеден", с което намекна, че двубоят е бил нагласен, за да продължат напред Аржентина и Меси.

“Имам предвид всичко, което казвам. Че Меси трябваше да стане световен шампион? Мисля, че е така, да”, споделя Ван Гаал.