ВАРВАРСТВО! Руснаци екзекутираха с меч украинец (СНИМКИ 18+)

Окървавеният труп на военнопленника е проснат на улицата, на оръжието пише "За Курск"

Актуални новини
13:10 - 17 Септември 2024
4377
ВАРВАРСТВО! Руснаци екзекутираха с меч украинец (СНИМКИ 18+)

За поредно потресаващо военно престъпление на руснаците съобщи украинският комисар по правата на човека Дмитро Лубинец в телеграм канала си. Брутална показна екзекуция на невъоръжен украински военнопленник, който е бил намушкан до смърт с меч.

На разпространявана в социалните мрежи снимка се вижда окървавеното тяло на войника, проснато на улично платно на фона на повредена военна техника и жилищен блок с разбити прозорци. На ръката му има следи от сиво тиксо, с което явно е бил вързан преди екзекуцията, а на забития в гърдите му меч пише "За Курск". Има предположения, че това е станало в Новогродовка в Донецка област. 

"Нивото на варварство и кръвожадност (на руснаците) е невъзможно за разбиране", пише Лубинец.

Той посочва, че това е ново грубо нарушение на Женевската конвенция и че е разпратил писма до международни организации като ООН и Международния комитет на Червения кръст.

Това не е първият такъв случай на стряскаща жестокост, извършена от руски военни. Припомняме два други случая - обезглавения украински военнопленник в Донецка област през юни и отрязаната глава на друг украински войник, поставена върху повредена бронирана машина малко по-рано. В действителност обаче тези случаи са много повече.