Васил Божков: Горанов да си подаде оставката, да каже какво замита

Олигархът се виждал десетки пъти с финансовия министър, сравни властта с мутрите от 90-те години

Топ
08:26 - 08 Май 2020 (обновена)
6289
Васил Божков: Горанов да си подаде оставката, да каже какво замита

Васил Божков и финансовият министър Владислав Горанов са се виждали в лични срещи и са си разменяли есемеси. Бомбата хвърли самият олигарх от ОАЕ, където пребивава от януари насам. "Срещу мен няма нито едно съществено обвинение.Не съм имал контакти с омисията по хазарт. Всичките ми контакти са били с Влади Горанов", разкри той. 

Попитан кой е инициирал разговорите - той или министърът, Божков заяви, че има една версия, но Горанов щял да представи друга.

И добави многозначително разлика между "мутрите" преди, в близкото минало, и "мутрите" сега. Като обясни, че при саморазправа заради проблем и взимане бизнес, те го решавали с бухалки и прътове. "А сега идват, казват: "Ще решим проблема, но трябва да ни плащаш. След това се връщат, а бухалките не са прътове, а прокуратура, ДАНС и НАП", избухна Божков. 

"Кои са мутрите, всички знаят. Казват им "мафия", други им казват "хунта", обяви той. И заяви, че той никога не е действал като мутра. "Кое е общото между тези и онези мутри? Борисов. И тогава, и сега. А различното е Пеевски. Тогава го нямаше, сега го има. Той дърпа конците отзад като паяк", анализира "експертно" Божков. 

И попита - какво иска да замете, да скрие Горанов, да каже. "Време е да си подаде оставката", категоричен е бизнесменът. Той повтори, че е контактувал единствено с министъра и е бил запознат с членовете на Комисията по хазарта именно от него. "Ако е знаел за нарушения, трябва да си подаде оставката. Ако не е знаел, пак трябва да си подаде оставката", раздаде правосъдие Божков.