Васил Божков ли докара дубайска жега в София?

Актуални новини
20:40 - 15 Май 2020
7114
Васил Божков ли докара дубайска жега в София?

Днешният горещ майски ден в София се характеризира с дубайски жеги. Температурата в столиците на България и на едноименното арабско емирство през деня беше еднаква - 34 градуса, показа проверка на Lupa.bg в метеорологични сайтове в следобедните часове.

И ако за Дубай 34 градуса си е напълно нормална температура в средата на май, то тази жега изобщо не е типична за България и за нейната столица, обясниха синоптици пред Lupa.bg. Горещият сахарски вятър днес рязко вдигна градусите в София и докара доста задушно време, макар през почти целия ден небето над столицата да бе облачно.

Отделно в атмосферата има и голяма концентрация на сахарски прах и при евентуални дъждове ще ни вали кален дъжд. В петъчния ден времето се определяше от мощен поток топъл средиземноморски въздух. През деня вятърът се усилваше с топли пориви от югозапад, като в определени моменти достигаше скорости от 60-70 километра в час по северните склонове на планините.

Жега от 34 градуса е напълно нормална за Дубай, но е непоносима за София...


По ирония на съдбата арабската жега в София съвпадна с политическа жега в България, която още преди седмица дойде от избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков. Миналия петък той даде скандално интервю по Би Ти Ви, в което за пръв път обяви, че се намира в Дубай, след което атакува премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

През последните дни бизнесменът публикува и няколко писма, а днес сутринта преди София реално да усети дубайската жега Васил Божков публикува във фейсбук скрийншотове от своя SMS комуникация с Горанов по отношение на хазартния си бизнес и плащането на данъци и такси. С тези SMS олигархът явно иска да обори Горанов, който твърди, че не е знаел какво и колко плаща Божков на хазната. Същевременно финансовият министър настоява, че бизнесменът дължи 700 милиона лева данъци.

В края на еднакво горещия ден за София и за Дубай обвиняемият бизнесмен, който твърди, че в момента няма никакви пари, тъй като сметките му са запорирани и в ОАЕ го издържат богати чуждестранни приятели, публикува и няколко въпроса към Владислав Горанов. 

Любители на конспиративните теории се запитаха дали има някаква връзка между политическата жега, идваща от Дубай и майските горещини у нас и дали икономистът със страховит прякор, който с математическа точност изчислява своите бизнес и политически ходове, нарочно е избрал днешния 15 май за сензационите си разкрития, знаейки, че и в София, и в Дубай температурата ще бъде една и съща.