Васил Терзиев: Има пари за детски градини в София!

Много лесно може да стане чрез оптимизация на разходите, обяви кандидат-кмета на столицата

Актуални новини
13:39 - 21 Октомври 2023
2896
Васил Терзиев: Има пари за детски градини в София!

Столицата не може да събере огромно количество дължими данъци и такси, а с тези пари могат да се построят десетки детски градини. За това говори кандидата за кмет на коалицията ПП-ДБ-"Спаси София" Васил Терзиев в интервю пред Цветанка Ризова вчера.

"София страда от липсата на 380 млн. несъбрани данъци и такси. Представете си какво може да се направи с тях за тротоари, зелени площи, детски градини, градския транспорт… Построяването на всички детски градини, за които ние говорим, е в рамките на 240 до 300 милиона лева. Още от първия ден в общината ще работя за по-добра работа на столичния инспекторат. Инспекторатът трябва да бъде по-активен, по-резултатен. Ще работя за повече инвестиции в инфраструктурата на водоснабдяването и канализацията на софиянци като работим с концесионера да увеличи капиталовата си програма", декларира Терзиев.

В предаването “Лице в лице” той говори още за заложените бомби със сметосъбирането и депонирането на отпадъците, за парите за детските градини, за източването на “Топлофикация”, за бъдещето на минералните извори.

Вижте интервюто на Васил Терзиев ТУК