Васил Терзиев: Искам София да е град на бъдещето

Трябва да полагаме камък по камък, за да оставим калните пътища в миналото, заяви кандидатът за кмет на столицата

Новини
19:49 - 27 Юни 2023
4764
Васил Терзиев: Искам София да е град на бъдещето

"Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София", подкрепени от гражданската платформа "Екипът на София", обявиха кой е кандидатът им за кмет на София на местните избори през есента. Това е предприемачът Васил Терзиев.

Номинацията се обсъжда отдавна. Lupa.bg разкри още миналата есен, че най-вероятно Терзиев ще е кандидатурата на обединените десни за градоначалник.

Терзиев е сред основателите на една от най-успешните български IT компании - "Телерик" (продадена през 2014 г. на американската Progress) и "Телерик академия", която продължава да се занимава с обучение на ИТ кадри и образователни програми.

В последните години фокусът на Терзиев e в инвестиции и развитие в технологичния сектор.

"Много от вас ме познават като предприемач, други като инвеститор, трети – като приятел. За много от вас най-вероятно съм напълно непознат", започна представянето си Терзиев.

Най-много вярвам в свободни, можещи, икономически независими хора, хора, които вярват в мечтите и които не ги е страх да ги реализират. Потенциал има много, само трябва да му дадеш път, добави той.

С успеха идва отговорността към обществото. Колкото си по-успял, толкова повече имаш отговорност да върнеш към обществото. Причината да го правя е, че искам заедно да построим заедно едно по-различно бъдеще.

Искам София да е град на бъдещето. За тази цел ни трябват хора, които могат да мечтаят смело. Мога отговорно да заяявя, че тези хора ги има. С тях сме работили, посочи кандидатът на обединеното дясно за столичен градоначалник.

Мечтата ми е София да бъде европейски град за пример, а не град, където не успяваме да направим неща, които са направени в други европейски градове, отбеляза той.

Първите ми два приоритета са как да направим училищавта по-приветливи във всеки един квартал и как ще решим проблема с детските градини. Искаме този проблем да изчезне веднъж завинаги. Трето – иакеме да създадем един по-чист град, с управление на кварталите.

Ще постигнем това със създаването на една добре подредена администрация, която работи мотивирано за гражданите. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, за да работят повече за гражданите, независимо от коя партия са. Трябва да има правила, за да знаят, че не служат на централната влааст, а на гражданите, които са ги избрали.

Амбицията ни е след 4 г. да се погледнем в очите и да кажем, че не е имало голяма разлика между това, кеото сме казали и това, което сме направили, каза Васил Терзиев.

Трябва да полагаме камък по камък, за да оставим калните пътища в миналото и да гледаме все по-смело и по-нависоко, за да реализираме потенциала си. Ще направим София по-хубав град заедно. Ще се борим за убедителна победа на местните избори, за спечелването на кметското място, ще се борим за мнозинство в Общинския съвет, за да може всички тези добри идеи да не останат само добри идеи, а да бъдат реализирани в конкретни политки.

Ние не се борим само за победа на избрите, а за качествено управление, което да направи София европйски град. Ще го направим, увери кандидатът за кмет на София.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и съпредседателят на "Демократична България" също говориха от сцената, като заявиха категоричната си подкрепа за кандидатурата на Васил Терзиев за столичен кмет.

Беше представен и водачът на листата за общински съветници на обединеното дясно в столицата - лидерa на "Спаси София" Борис Бонев.