Василев в изтеклия запис: Радев подготвя прокремълска партия с помощта на Гешев

Политика
22:26 - 26 Май 2023
10579
Василев в изтеклия запис: Радев подготвя прокремълска партия с помощта на Гешев

Радев е тръгнал да си пазарува кметовете на ГЕРБ един по един, заявява Асен Василев в записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

 Записът е направен и беше разпространен днес от депутата отцепник от ПП-ДБ Радостин Василев.

Радев си е хванал под едната ръка Гешев, под другата ръка - Копринков. И с едната ръка ги подкупва, с другата ръка ги заплашва (кметовете - б.р.). Това нещо в момента се случва на абсолютно всички ГЕРБерски кметове. Това, което ще се случи, е че вместо да имаме ГЕРБ - 25%, ще имаме ГЕРБ - 15% и 10% прокремълска партия на Радев с местните кметове, казва Асен Василев.

Ако Радев държи и полицията в този момент, това ще направи нещата драматично по-лоши за ГЕРБ. Те искат сравнително честни избори и знаят, че нашата полиция ще направи сравнително честни избори. Ако Радев прави избори, той ще ги направи нечестни в посока Радев, констатира съпредседателят на "Продължаваме промяната".

В 90% от територията на страната ние на местните избори не участваме. Ако сме във властта, това може и да се промени на няколко места. Но ако не сме във властта, местните избори ще бъдат решени между едни структури, които Радев се опитва да подкупи и да заплаши с Гешев, и едни структури, които ГЕРБ си държат по техните си методи, които са същите, казва Асен Василев.