Възмездие: Задържаха мнимият служител на полицията , взел 46 000 лв. от майка и син чрез "ало, измама"

Той е върнал половината сума и се е признал за виновен

Актуални новини
09:07 - 07 Август 2024
1760
Възмездие: Задържаха мнимият служител на полицията, взел 46 000 лв. от майка и син чрез "ало, измама"

Майка и син от Айтос дадоха на ало измамници сумата от 46 хиляди лева. 75-годишната жена и 52-годишният й син получили на домашния си телефон обаждане от мъж, който се представил за служител на Енергото. Той получил мобилните им номера.

По-късно на мобилните си телефони двамата получили обаждане от мними служители на МВР, които съобщили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби, като поискали съдействие.

„Първоначално 76-годишната жена от Айтос получава обаждане на стационарния телефон от лице, което се представя като служител на енерго дружество. В хода на разговора лицето събира информация за броя на обитателите в жилището и притежаваните от тях мобилни телефони. След това по мобилните им номера се обаждат лица, които се представят за полицейски служители и ги уведомяват, че тече специализирана операция по залавянето на нелегални мигранти, които се канят да извършат кражба от техния имот”, коментира в ефира на „Здравей, България” гл. инспектор Иван Малинов, началник на Районно управление-Айтос.

По негови думи семейството не е хвърлило сумата от 46 000 лева през терасата, а са я дали на така нар. „муле”. „На адресът на възрастната жена и синът ѝ, се появява мнимият полицейски служител, на когото жертвата предава торба с парите”, каза още гл. инспектор Малинов.

Той обясни, че въпросният мъж е от село Калитиново, област Стара Загора. „Мъжът е задържан в град Русе и е направил пълни самопризнания, като освен това е възстановил част от взетата сума. Има данни, че останалата част от парите са предадени в Румъния”, обясни още гл. инспектор Малинов.