Възрастна жена е с 10 шева по глават а след нападение от куче на съсед и в хисарско село

Кметът Илия Тонов няколко пъти предупреждавал стопаните на агресивното животно

Актуални новини
11:19 - 11 Август 2024
1678
Възрастна жена е с 10 шева по главата след нападение от куче на съседи в хисарско село

10 шева по главата са направени на възрастна жена, пострадала от домашно куче в хисарското село Старо Железаре. За инцидента сигнализира местен жител в социалните мрежи.

Според него стопаните пускат кучето да броди по улиците на селото и се случва да напада хора. "Всички се страхуваме с години наред от това огромно животно, но никой не ни обръща внимание", обяснява авторът на публикацията, който е останал анонимен. 

"Запознат съм със случая. Жената е отишла до съседите си, които са стопани на кучето, за да поиска нещо. То е било в двора, излязло е и я е нападнало", обясни пред "24 часа" кметът на Старо Железаре Илия Тонов. По думите му е подаден сигнал до полицията и прокуратурата, които да вземат мерки. Той също посочи, че и преди въпросното куче е било агресивно. "Няколко пъти съм предупреждавал, но в случая кучето е било в двора", каза кметът.

Много хора пожелават бързо възстановяване на пострадалата жена и добавят, че селото не е единственото в региона, където има проблеми с животни. "Преди една седмица в съседното Ново Железаре някой безсъвестен "стопанин" от друго село беше оставил 2 огромни кучета в центъра. Лаеха и скачаха срещу децата и минаващите", разказва Надка Бунтова. По думите ѝ в продължение на дни звънял по институции, но никой не взел мерки.