Вдигайте си наркоманското знаме и дим да ви няма

Външно, още ли не сте изгонили посланика на Скопие?

Топ
08:30 - 19 Септември 2024
12059
Вдигайте си наркоманското знаме и дим да ви няма

Македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски направи остър коментар в интервю за македонската телевизия Алфа във вторник по повод разразилия се скандал с липсата на македонското знаме при неформалната среща между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София.

Дясната ръка на премиера Християн Мицкоски заяви в ефир, че българите и македонците нямат обща история, нито общи корени.

Преди това обаче нарече президента Румен Радев “нецивилизован”, а българите – “недостойни мизерници”.

Цялото това отвратително словоблудство идва от официален представител на държава, която непрекъснато си присвоява историята на съседите си, а от нас е заимствала и езика си.

То какво ли друго може да се очаква от държава, която е турила на държавния си герб афион – малко познато наименование на сънотворния мак, от който се добива добре познатият опиум. Наркоманска история, както и да го гледаш.

Така че Външно да не се размотава, да не вика скопския посланик за ненужни обяснения, а направо да го изгони. Противната политическа пасмина в бившата югославска република Македония веднъж и завинаги трябва да получи урок. Европейски съюз – през крив макарон. Ама много крив!

На снимката: Вицепремиерът на Северна Македония Александър Николоски (вдясно) седи до премиера на страната Кристиян Мицкоски