Вегани пазят кокошки от петлите, изнасилвали ги (ВИДЕО)

Актуални новини
14:57 - 26 Септември 2019
5688
Вегани пазят кокошки от петлите, изнасилвали ги (ВИДЕО)

"Алмас Веганас" от Жирона, Испания се определят като вегани, трансфеминисти и либертарианци. Активистите пуснаха в мрежата скандален видеоклип, в който пускат на свобода кокошки от частна ферма. Според психо групата в основата на акцията им стои концепцията за „съгласието“ на кокошките при секс с петела.

Видеоклипът е гледан в туитър 570 000 пъти. Потребителите питат : „Това някаква шега ли е?“ Активистите съвсем сериозно отделят кокошките от петлите, защото „не искат женските да бъдат изнасилвани“.

Можем да видим как веганите държат по едно яйце, преди да го разбият на земята пред кокошките, които са ги снесли, защото „те принадлежат на майките си“.

"Алмас" смятат, че твърдението, че видовете животни са различни помежду си или различни от хората, е погрешно. Те също така вярват, че хората предпочитаме някои видове и се отнасяме към тях по-добре, отколкото към други - например кучетата, което не е редно да правим.

Трансфеминизмът е създаден от и насочен към транссексуалните жени. Според него, свободата на транс жените е пряко свързана със свободата на всички жени. Също така, че всяка личност трябва да може да изрази и дефинира себе си по избрания от нея начин, без да се страхува от репресия.

Веганите добавят: „Кокошките не искат да бъдат обяздвани и винаги се опитват да избягат. Понякога те получават сериозни наранявания от ноктите на петлите.Също така казват, че кокошките са „генетично модифицирани, за да снасят повече яйца“ и те искат „да им попречат да се размножават“.„Или сте веган, или финансирате робството на животните. Яденето на животни е фашистко“ твърдят те.

Според съобщенията, наскоро веганската група се е появила и в няколко испански телевизионни предавания, включително популярното токшоу „Todo Es Una Mentira“ („Всичко е лъжа“), където те смятат, че са били „осмивани“ от водещия. Активистите коментираха след това: „Знаехме, че ще се подиграят с нас, но искахме да използваме платформата, за да разпространим посланието си, така или иначе“.