Великият Майкъл Джордан дарява 1 милион долара за пострадалите от урагана Дориан

Съкрушен съм и сърцето ми се къса от случилото се, сподели легендата на Чикаго Булс

Свят
13:20 - 11 Септември 2019
3495
Великият Майкъл Джордан дарява 1 милион долара за пострадалите от урагана Дориан

Един от най-големите спортисти на нашето съвремие - Майкъл Джордан, който е 6-кратен шампион на НБА с Чикаго Булс, ще направи дарение в размер на 1 милион долара за пострадалите от урагана Дориан, връхлетял Бахамските острови в началото на месеца.

Бурята причини смъртта на най-малко 43 души, над 3500 са евакуирани в Насау, а около 70 хиляди се нуждаят от храна и подслон.

Ръководителят на Американската агенция за международно развитие Марк Грийн е сравнил щетите с тези на ядрена бомба. Природното бедствие от пета степен мина през островната страна на 1 септември с пориви на вятъра до 300 километра в час.

Легендата на Чикаго Булс сподели, че е съкрушен от опустошението на Бахамите и че сърцето му е с всички, които страдат и тези, които са изгубили любими хора.

Въздушния, който често посещава островите поясни, че ще следи отблизо ситуацията около възстановяването и работи по въпроса за намирането на нестопанска организация, на която да преведе сумата от 1 милион долара и която най-ефикасно ще помогне на засегнатите жители.

„Бахамските хора са силни и издръжливи. Надявам се, че моето дарение ще е от помощ, докато работят за възстановяването си от тази катастрофална буря”, каза Джордан.