Великолепен Григор срази японец за по-малко от час

Спорт
19:59 - 16 Септември 2020
4310
Великолепен Григор срази японец за по-малко от час

Григор Димитров изигра един от най-добрите си мачове в последните месеци и само за 56 минути игра преодоля японеца Йошихито Нишиока с 6:1, 6:0, за да си осигури място в третия кръг на Мастърса в Рим.

Двубоят започна с много мощна и агресивна игра на българина, докато в същото време съперникът му стартира изключително неуверено и с прекалено много непредизвикани грешки, особено предвид играта му, базирана на малко грешки и използване на пропуските на съперника.

Всичко това доведе до летящ старт от 5:0 след два пробива и всичко на всичко общо едва четири разигравания в полза на японеца! Сетът можеше да приключи и на нула като Димитров имаше два сетбола за целта в третия сервис гейм на Нишиока. №50 в света все пак взе подаването и спаси честта си, но веднага след това на своя сервис Димитров завърши сета след само 25 минути игра.

Във втората част Гришо се представи още по-убедително за горе-долу същия период от време. Доминацията на бившия №3 в света започна с поредния пробив, след който за първи път българинът бе затруднен в своето подаване. От 40:0 се стигна до равенство, но геймът отново отиде на сметката на фаворита. Последва още един брейк, след който Нишиока достигна до първия си брейкбол в мача. И това обаче не притесни Григор, който затвърди и този пробив за 4:0, а това като че ли бе последната капка съпротива, останала в Нишиока.

Третият пробив в сета дойде на 0, а още един перфектен гейм сложи край на мача след едва 56 минути игра и само един спечелен гейм от световния №50.

В трети кръг българинът ще срещне суперталанта Яник Синер, преодолял №3 в схемата Стефанос Циципас.