Велислава Дърева: Целта на Нинова е да не чуе "гък", когато вкара БСП в коалиция с ГЕРБ

Коментар
21:26 - 28 Януари 2021
8883
Велислава Дърева: Целта на Нинова е да не чуе "гък", когато вкара БСП в коалиция с ГЕРБ

Журналистът и дългогодишен член на пленума на БСП Велислава Дърева реагира остро срещу решението на председателката Корнелия Нинова за поредна масивна чистка в партията.

"Корнелия Нинова изпрати едно мило запитване до ОПКК – дали членовете на Националния съвет, които не са избрани в новия състав на НС, губят правото си да бъдат делегати на общинските, районните и градските конференции.

Краткият отговор на този мил въпрос гласи: Не, тези социалисти не губят правото си да бъдат делегати на общинските, районните и градските конференции по една проста причина – конференциите, както и конгресът, са работни органи с мандат от 4 години. И няма как делегатските правомощия на когото и да било да бъдат отнети с едно писъмце до ОПКК. Според Устава това е възможно само в случаите, когато тези делегати са отпаднали от БСП поради законова несъвместимост с тяхната месторабота, или са напуснали БСП, или са отишли в друга партия, или са напуснали страната, а също – при болест или смърт. Обяснявам това лаконично, за да не се губи широката публика в дебрите на Устава", категоричен е прочитът на Дърева за ситуацията. 

Както Lupa.bg вече ви информира обаче решението, въпреки уставните членове и алинеи, бе взето. А малко преди това да стане факт, Дърева уточни: "Каквото е поискала Нинова, това ще стане. ОПКК винаги откликва правилно на желанията на вожда. И тези над 90 души, които на Конгреса бяха изхвърлени от Националния съвет по едни черни списъци, ще бъдат лишени от делегатските си мандати за конференциите". 

За нея отговорът защо се стигна до тук е ясен - за да нямат право тези социалисти да гласуват на конференциите при съставянето и подредбата на листите за депутати. "Защото, предполага се, ще гласуват неправилно за неправилни хора, тъй като самите те са някак неправилни, поради което и бяха изхвърлени от състава на новия НС, който пък е съвсем и напълно правилен. Толкова правилен, че няма кой да стане и да попита ЗАЩО, няма кой да оспори каквото и да било, няма кой да се противопостави на едноличното, авторитарно управление на БСП", пише тя. 

Така Нинова можела да си назначи еднолично и свои председатели по места. И най-важното:

"Когато тръгне да вкарва БСП в коалиция с ГЕРБ, няма да се чуе нито един глас против! Защото този глас ще бъде крайно неправилен", отсече Дърева. 

"Обърнете внимание - става дума за 90 души в цялата страна! Това е половината състав на предишния НС! Това са същите или почти същите социалисти, обявени за врагове и предатели, които през лятото свикаха уставно и легитимно две заседания на НС, но Нинова и антураж седяха на четвъртия етаж, само и само да провалят кворума, за да не бъде приет бюджета на БСП и за да не бъдат променени съгласно Устава правилата за пряк избор. После обитателите на четвъртия етаж разправяха по телевизорите, че това били „сбирки по интереси”!", добавя журналистът. 

За нея вече ОПКК е просто един инструмент за легитимиране на противоуставни щения на председателката. "Както и НС е инструмент и параван за едноличните решения на въпросната председателка. Ще се радвам, ако ОПКК ме опровергае!", добавя Дърева. 

"Всъщност това ще бъде поредната чистка в БСП. Първо бяха прочистени политическите сътрудници на „Позитано”, наричани за кратко апарат. После, на конгреса, бяха прочистени НС и ОПКК. После започна войната срещу областните съвети. Сега войната ще се пренесе на равнище районни, градски и общински организации. Накрая ще стигне до основните партийни организации. И така – докато цялата БСП бъде прочистена от социалисти. Докато БСП се превърне окончателно от Българска социалистическа партия в едноличната партия на Нинова, която си мисли, че българските социалисти са козичките на баба – мрат да ги гушка, да ги цунка и да се снима с тях.

Всичко това – в пълно мълчание! Защото който гъкне, е враг с партиен билет и глутница тролове и хейтъри по команда се нахвърлят върху него с невиждана ярост.

А после искаме да спечелим изборите! С една разбита команда?!", ядосва се Велислава Дърева.