Весела Лечева иска Велико Търново

БСП депутатът се кандидатира за кмет на старата столица

Политика
17:35 - 05 Септември 2019
9519
Весела Лечева иска Велико Търново

Депутатът от БСП Весела Лечева иска да е кмет на Велико Търново. Съпругата на бизнесмена Манол Велев се изправя срещу досегашния кмет Даниел Панов от ГЕРБ на предстоящите местни избори, пише в. „Борба”.

Кандидатурата на Лечева ще бъде гласувана по време на Общинската конференция на социалистите на 7 септември. Тогава във Велико Търново се очаква да бъде и евродепутатът от „БСП за България“ Цветелина Пенкова и да уважи работата на форума.

По време на конференцията ще станат ясни и кандидатите за кметове на населените места в община Велико Търново. Тогава делегатите ще гласуват и имената на личностите, които ще влязат в листата за общински съветници.

Депутатът Явор Божанков пък е най-вероятният кандидат на БСП за Горна Оряховица. Второто име, което отдавна върви в публичното пространство като кандидат за кмет, е това на Огнян Симеонов, който е председател на общинската организация на БСП в града.

Емилия Жилиева пък е червеният кандидат-кмет в община Лясковец. Тя получи подкрепата та Общинската конференция на социалистите, която се проведе миналата вечер. На форума присъстваха и народният представител на „БСП за България“ Валентин Ламбев и областният лидер на социалистите Петко Тюфекчиев.