Вежди Рашидов - на прицел от ДБ депутатка

Кремена Кунева пита шефа на НС защо не пусна БОЕЦ в кулоарите и на лидерската среща между Нинова и Борисов

Политика
12:18 - 24 Януари 2023
2112
Вежди Рашидов - на прицел от ДБ депутатка

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов застана на мушката на депутатката от Демократична България Кремена Кунева заради отказа му миналата седмица да допусне до сградата представителите на гражданското сдружение "БОЕЦ" на Георги Георгиев, включително за иначе отворената т.нар. лидерска среща между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Изходът от нея предвеща поредни предсрочни парламентарни избори. А Кунева съобщи, че иска от Рашидов специален отговор защо за едни представители на масмедиите и организациите допускът се позволява, а на други, като на БОЕЦ - се отказва. 

"На 20 януари 2023 г активисти от гражданско движение БОЕЦ НЕ БЯХА ДОПУСНАТИ в Народното събрание.

Същите имаха издадени пропуски от народния представител Албена Симеонова (Демократична България), поводът за посещението беше предложение за законодателна инициатива, което те, като представители на гражданското общество, трябваше да обсъдят с парламентарните групи на Демократична България и Продължаваме промяната, а именно – изработване и приемане на „Закон за защита свободата на словото и правата на гражданите в социалните мрежи“.

По лично разпореждане на Председателя на НС г-н Вежди Рашидов, БОЕЦ не бяха допуснати в сградата. Същото, без никакво, повтарям, никакво обяснение!

Днес изпратих писмен въпрос до г-н Рашидов с искане за обяснение от трибуната на НС, какво е наложило това гласът на гражданите да бъде еднолично погазен, както и техните права на граждани и избиратели. Ще настоявам въпросът кой носи отговорност за това да бъде изяснен докрай.

Относно начинът, по който Председателят упражнява “контрола на достъп” - всеки сам може да прецени", пише депутатката.