Вицеминистърът с картонче от ДС: Вербуван през 1984 г., разкрит през 2008 г.

Дамян Дамянов се облажил с пост в едно от най-богатите дивечови стопанства в страната

Политика
22:40 - 13 Юни 2023
12200
Вицеминистърът с картонче от ДС: Вербуван през 1984 г., разкрит през 2008 г.

Дамян Дамянов, който се озова на вицеминистерския пост в земеделието, а само 3 часа по-късно се раздели с него, се оказа с дебело агентурно минало, установи проверка на Lupa.bg. 

Справка в Комисията за разкриването на досиетата сочи, че доскорошният дългогодишен шеф на апетитното откъм земи и авоари Югозападно държавно предприятие, 

Дамян Илиев Дамянов, разкрит през 2008 г. с още няколко десетки лесничеи и други държавни служители, е бил щатен служител на УБО. Вербуван е през 1984 г., назначен е за разузнавач и е бил уволнен през 1990 г., като година по-рано се е сдобил с топлото местенце не къде да е, а в дивечовъдната станция "Витошко". 

Държавно ловно стопанство Витошко-Студена се намира на 25 км югозападно от гр. София. Разположена е по югозападните склонове на Витоша с обща площ 19 850 ха и попада изцяло в границите на ПП Витоша.

ДЛС Витошко-Студена предлага комфортно настаняване в ловна резиденция Студена - разполага с 13 стаи /6 стаи с джакузи, 6 стаи душ кабини/ и апартамента /2 апартамента с джакузи и парна баня и 1 апартамент джакузи/ , 5 зали /за 60 човека -1 зала, за 12 човека – 2 зали, дневен бар/, сауна и фитнес, горски дом Ветровала - разполага с 14 стаи и 5 апартамента и 3 зали, сауна, Св. Св. Иван Рилски - кк. Боровец. – хотелски комплекс - 14 двойни стаи, 13 тройни, 4 четворни и 6 апартамента, 3 зали, ресторант, дневен бар, фитнес, сауна, масаж, ски гардероб и администрация.

ДЛС Витошко-Студена предлага ловен туризъм, конен и пешеходен туризъм; фотолов; организиране на пикници; трансфер на гости, пише в днешната официална страница на предприятието, от което е тръгнала кариерата на Дамянов.