Вигенин: Абсурд кабинетът да стигне хоризонта от 18 месеца

Съюзът Денков-Габриел е правителство на безпринципните компромиси и БСП няма да го подкрепи, отсече зам.-шефът на НС

Политика
16:08 - 05 Юни 2023
2670
Вигенин: Абсурд кабинетът да стигне хоризонта от 18 месеца

Кабинетът "Денков-Габриел" е кабинет на безпринципните компромиси и БСП няма да го подкрепи, заяви заместник-председателят на БСП и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин в Ямбол, като допълни, че не вярва правителството да изкара 18- месеца:

"За мен това е едно правителство, създадено под външен натиск и вътрешна необходимост. Правителство, което цели основно да защити от наказателно преследване лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и да върне във властта "Продължаваме промяната", които се провалиха в предишния кабинет именно по темите, които сега се изтъкват като причина да има такова правителство".

"Все пак, ако има някакъв плюс, то е че все пак властта ще се върне в парламента, ще има редовно правителство и работещ парламент, който се надяваме да приеме част от нашите приоритетни закони, които са свързани с подкрепата за хората. Това донякъде ще върне конституционния ред в страната", добави Вигенин и подчерта:

"Безпринципната основа, на която се създава правителството, може много скоро да даде откат и ние да се върнем в по-лоша ситуация от тази, в която сме в момента".