Вигенин наруши табуто на Корнелия за НС   

Червени депутати масово осребряват командировъчни и пътни

Политика
15:54 - 20 Февруари 2019
1746
Вигенин наруши табуто на Корнелия за НС   

Шефът на еврокомисията в парламента Кристиан Вигенин наруши табуто на червената лидерка Корнелия Нинова върху участието на социалистите в работата на Народното събрание. ВИП-партиецът замина в командировка във Виена за участие в 18-тата асамблея на 0ССЕ. 

Проблемът е, че самолетните му билети, нощувките и въобще командировъчните са за сметка на парламентарния бюджет. За полета му са платени около 1000 лева, а нощувките струват около 600 лв. Освен това Вигенин не губи възнаграждението си за дните в командировка, тъй като се води на работа, за разлика от останалите соцдепутати. 

Въпреки решението на НС от неделя да червените депутати да не влизат в НС и да не получават никакви възнаграждения от бюджета, както се полага за отсъствие от работа според правилника на НС, още в първия пленарен ден за седмицата, народните избраници от БСП окупираха касата на парламента, за да им отчитат разходи за командировки в избирателните им райони. Те осребряват пътуванията си с личните автомобили и нощувките в хотели - за тези, които нямат жилище там, откъдето са избрани.