Вижда се краят на Меси в Барселона

32-годишният гений вече мисли за залеза на кариерата си - МЛС или родния Нюелс

По света
13:09 - 10 Септември 2019
2959
Вижда се краят на Меси в Барселона

Мегазвездата на футбола Лионел Меси вече мисли за залеза на своята кариера. Медиите в Испания все по-упорито съобщават, че гениалният №10 ще приключи с играта в друг отбор, а не в любимия Барселона.

Според информация на „Мундо Депортиво” 32-годишният Меси ще напусне „Камп Ноу” през лятото на 2021 г., когато изтича договорът му с каталунците. След това пред него има два хоризонта – американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС), по стъпките на други велики играчи като Дейвид Бекъм, Стивън Джерард и Златан Ибрахимович, или родния Нюелс Олд Бойс.

Твърди се, че в настоящия договор има клауза, според която Меси може да си тръгне от Барса след края на всеки сезон, но при условие, че ще играе извън Европа. Сега от Барселона са готови да предложат нов безсрочен договор за аржентинеца, след което той сам да си реши кога ще окачи обувките на пирона.

Лео Меси кара 17-и пореден сезон в първия отбор на Барселона. Все още обаче няма официални мачове през тази кампания заради контузия. Досега има 687 мача с 638 гола за каталунците във всички турнири.