Вижте как започва адът в Минеаполис - ченге удуши чернокож на улицата (+18 ВИДЕО)

Общество
11:46 - 29 Май 2020
8815
Вижте как започва адът в Минеаполис - ченге удуши чернокож на улицата (+18 ВИДЕО)

Вижте как започва адът в Минеаполис, САЩ, който е под блокада заради протести след бруталното убийство на чернокожия Джордж Флойд от бяло ченге. Престъплението, разиграло се пред очите на десетки свидетели, накара кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей да обяви извънредно положение.

Жертвата Джордж Флойд бе удушен на улицита пред очите на десетки свидетели

Няколко камери показват как при задържане на кръстовище полицай затиска с коляно врата на Флойд, докато жертвата вика: "Не мога да дишам!" и "Не ме убивай!". Полицаят затиска мъжа няколко минути, след които той издъхва. Убийството взриви спокойствието в града. Вчера множество обгради полицейската централа в Минеаполис в знак на протест.

Въвеждането на извънредно положение позволява на властите да използват допълнителни средства за осигуряване на безопасността на гражданите, включително участието на бойци от Националната гвардия на САЩ в поддържането на реда. Местната власт има правото да потърси помощ от съседни градове, от щата Минесота и федералното правителство. Губернаторът на Минесота Тим Уолс вече вкара в града Националната гвардия. Бойците ѝ трябва да помогнат „за обезпечаване на сигурността и поддържането на спокойствието“.

Фрей обясни, че е принуден да въведе извънредно положение, тъй като задълженията му като кмет включват „възстановяване и поддържане на реда и реда в Минеаполис, намаляване и опит за избягване на възможни рискове във връзка с населението и имуществото, свеждане до минимум на риска от прекъсвания в работата на градските служби, за да се гарантира работата на местните власти за защита на здравето и безопасността на членовете на общността“.

Вижте видеото, което не е за хора с чувствителна психика, на този линк