Вижте какви маргинали се борят за гласа Ви

"Вън от ЕС и НАТО", конспираторът Венци Чикагото и партията на Расате се регистрираха наред с ГЕРБ и ПП/ДБ

Политика
11:53 - 15 Февруари 2023
5002
Вижте какви маргинали се борят за гласа Ви

Шестнадесет партии и шест коалиции са подали документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК), от тях регистрани с решение на ЦИК са девет партии и три коалиции. 

Това съобщи заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Тя уточни, че за останалите ЦИК ще вземе решение днес, след проверка на внесените подписи в „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО). 

Днес в 17:00 часа изтича срокът за регистрация на партии и коалиции. Това означава, че всички подали документи в този срок ще бъдат регистрирани, дори при неприключила проверка, каза Матева. Тя обясни, че ако след проверката се окаже, че въпросните партии не са събрали 2500 подписа минумимум, тяхната регистрация ще бъде заличена.

Сред вече регистрираните са коалиците "Вън от ЕС и НАТО" на няколко партии, начело с "Нация" на ексдепутата от "Атака" Кирил Гумнеров, БНС на Боян Расате, който твърдеше, че ковид няма, а ваксините - отрови, както и "Истината и само истината" на Венци Чикагото. 

В последните дни вечният протестър-конспиратор Ангелов развива тези, че убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е дело не на съседа му-психар, а на ЦРУ под кодовата програма от средата на миналия век "МК-Ултра" за контрол на съзнанието чрез опиати и други експерименти с човешкото тяло.