Вижте най-идиотските детски имена на 2019 г.

Икеа, Хитлер и Спанак са върха на родителските идиотщини

Новини
12:33 - 13 Ноември 2019
2600
Вижте най-идиотските детски имена на 2019 г.

Подготовката за най-вълнуващото събитие в едно семейство - раждането на дете, включва и избора на името му. В интернет може да се избира между имена, вдъхновени от растения, между популярни или уникални имена. Струва си да се хвърли поглед и на един друг списък - с най-идиотските имена за 2019 г., евентуално за да се избягват.
 
Сайтът parents.com се погрижи да състави такива списъци с имена на момченца и момиченца, които биха създали огромни проблеми на децата по-късно, например в училище.

Сред бисерите за момчета откриваме в превод Кралмесия, Зверче, Ос или Прешлен, Опасност, но най-страшното е Менсън - явно в чест на осъдения за серийни убийства американски престъпник Чарлз Менсън. В списъка е и старогръцкото Клетъс, което днес е популярно не толкова с древния си произход, колкото покрай веселия едноименен персонаж от Семейство Симпсън.
 
При момичетата има Срамежливка и Откровена, за по-хазартните бебета е запазено името Вегас, за потенциалните купонджийки - Шардоне, а за кралиците - Халееси в чест на Кралицата на драконите Денерис от "Игра на тронове".
 
Във Франция изрично са забранени имена като Нутела и Принц Уилям, докато в Австралия табу са Икеа, Хитлер, Спанак, Сатана, Генерал или Господ. Във Великобритания няма специфичен списък със забранени имена, но в годините са наложени забрани над имена като Марсианец, Маймуна, Акума (означава "дявол").