Вижте проекта за новия пазар на "Славейков"

Общината показа макет с добавена реалност

Общество
14:56 - 12 Декември 2019
2639
Вижте проекта за новия пазар на "Славейков"

Проектът за нова визия на книжния пазар на столичния площад "Славейков" бе представен днес за обществено обсъждане. Проектът предвижда специални преместваеми обекти с разтварящи се навеси и отварящи се крила за книгите. Концептуални диаграми и графики тип "добавена реалност" представят как би изглеждал площада след монтажа.

Проектът се съхранява в техническата служба на район "Средец", на ул. "Леге" №6, ет. 4, ст. 404. Там всеки гражданин може да го разгледа отблизо и да получи разяснения в понеделник и сряда от 14 до 17 ч. и 10 до 12 ч съответно. В рамките на един месец . до 9 януари - могат да се подават и писмени възражения и предложения до Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община.

Новият пазар бе обещан още преди да започне реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" и площадите покрай нея. Ремонтът обаче се забави с месеци и бе официално приключен на 29 май тази година.

Едно от забавянията бе именно нуждата да се пренаредят лошо поставени плочки на "Славейков". По-късно пък бе откраднат бастунът от емблематичната статуя на баща и син - българските поети Петко и Пенчо Славейкови.