Влади Зографски не успя да се надскочи в Пекин

Най-добрият ни ски скачач отново се записа сред световно най-добрите с 22-о място

Топ
14:55 - 06 Февруари 2022
2504
Влади Зографски не успя да се надскочи в Пекин

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски се записа и в Пекин сред световно най-добрите, като зае 22-о място на малка шанца.

Днес беше големият ден за Влади на 24-ата зимна олимпиада, след като вчера се класира за финала с изключително силна квалификация, а днес успя да премине и през двата му кръга.

Зографски влезе в топ 30 след първия кръг, като зае 24-а позиция. А след втория си скок се изкачи с още две места.

За съжаления обаче най-добрият българин на шанца не успя да се самопрескочи олимпийски. На предишната зимна олимпиада в Пьонгчанг през 2018 г. той зае 14-ото място на малката шанца, което е най-добро българско представяне на зимна олимпиада в ски скока.

Най-вероятно тъкмо заради това, въпреки успешното си представяне, Владимир Зографски беше много критичен към себе си след състезанието. 

28-годишният ни национал заяви пред БНТ: Скачах по-добре и в квалификациите, и в тренировките, но днес изпуснах голям шанс. За съжаление, не успях да си направя скоковете. При първия скочих рано, при втория закъснях. Не си свърших работата, целта до голяма степен е да направя добри два скока на голямата шанца (в петък, на 11 февруари). Научих, че човек трябва да седи спокоен и да няма такова желание, просто прекалено много го исках. От прекаленото желание допуснах тези грешки. Надявам се да покажа два добри скока на голямата шанца.

Олимпийската титла днес спечели японецът Рьою Кобаяши, среброто отиде при австриеца Мануел Фетнер, а бронзът при полякът Даивд Кубацки.