Влади Зографски приключи в Пекин - 38-и на голямата шанца

Топ
14:04 - 12 Февруари 2022
2293
Влади Зографски приключи в Пекин - 38-и на голямата шанца

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски приключи участието си на Олимпийските игри в Пекин. Той завърши на 38-о място в крайното подреждане на голямата шанца. Като с тази позиция не успя да се класира за втория опит във финала. 

Големият успех на Влади в китайската столица беше на малката шанца, където стигна и до втория финален скок и в крайното класиране зае 22-ото място.

Днес на големия трамплин българинът направи скок с дължина от 125 метра и получи оценка от 110 точки, с което не успя да влезе в топ 30, за да продължи за втория опит.

"Скокът бих казал, че е ОК, но прекалено изоставаме със скоростта и губим около 10 метра там. Всички имат скорост от 90-92 км/ч и ще ми бъде трудно. Малшанс. Днес условията са прекрасни за скок, протича много интересно състезание“, сподели Владимир Зографски след състезанието. Очаквах повече от малката шанца, надявах се на повече на голямата. Опитът ми беше добър, това, което се изискваше от мен, мисля, че го свърших. На малката шанца екипировката няма толкова голямо значение. Световната купа, Световното първенство предстоят. Ще анализираме, защото с такова изоставане нямаме никакви шансове. Следващата Олимпиада е след 4 години и не знам какво ще се случи през това време", коментира Зографски пред БНТ.

Най-добър резултат в първия етап на финала постигна златният медалист от малката шанца Рьою Кобаяши от Япония със 142 метра и 147 точки, следван от Мариус Линдвик от Норвегия (144,8 точки) и Тими Зайц от Словения (140,7).

Снимка: БОК