Влак- призрак се появява и изчезва

Композицията „потъва” в тунел през 1911-та

Мистика
12:58 - 13 Януари 2020
8949
Влак-призрак се появява и изчезва

На 14 юли 1911 г. луксозен влак, състоящ се от само три вагона, потегля на забавно пътешествие за своите 106 заможни пътници. Но след като бутиковата композиция влиза в тунела Ломбарди, така и не излиза от него. Влакът изчезва. Но някак много странно преди да влезе в тунела, от влака скачат двама от пътниците. Именно те потвърждават, че композицията е „погълната” от прохода Ломбарди.

Влакът така и не е открит. След време входовете на тунела са затворени с камъни, а през Втората световна война бомба разрушава сводовете. Любителите на тайнствени истории са категорични, че влакът е попаднал в примката на време-пространството. Именно по тази причина композицията започва да се появява в различни части на света и в различно време. Има твърдения, че влакът е видян през 1945 г. в Мексико. В Мексико Сити 104-мата пътници благополучно слезли от влака, но скоро се оказали в психиатрична болница.

Изгубеният влак е виждан няколко пъти в самата Италия, както и в Германия, много пъти в Русия, в Украйна, както и на най-невероятните места по целия свят. Композицията-призрак винаги се движи по релси, макар съвременните железопътни линии изобщо да не пасват на колелата му. Още по-поразително изглежда, че е виждан не само по железопътните коловози, но и в подлези и метра. Дълги години тази информация се пази в тайна, но сега тя се появява на бял свят благодарение на руски блогъри. Те пишат, че италианският призрачен влак през 1975 г. е забелязан на линията на околовръстното на московското метро, ​​поради което този важен клон е временно блокиран. Вторият път - през 1981 г., е видян близо до гарата Багратионовска. Забелязван е неведнъж по железопътните коловози на Московска област – например, през 1986 г. влакът-призрак се появява близо до гара Солнцево на Киевската железница. Местният машинист го забелязва по коловозите и веднага уведомява диспечера за това, но „призракът” изведнъж изчезва така бързо, както се появява.

По правило призрачният влак се явява през нощта, но понякога това се случва в ранната сутрин или вечер, когато се стъмва. И това също остава загадка, както и защо невероятната композицията избира винаги релси, независимо от това, че според очевидци влакът-призрак не върви по тях, а се носи отгоре им, сякаш „плува” безшумно и тъжно.