Властта сменя всичките си компютри

Политика
11:30 - 08 Февруари 2022
7399
Властта сменя всичките си компютри

Властта е решила да се раздели не само с кадрите на предишните управляващи от ГЕРБ, но и със старите компютърни конфигурации и документации по директориите, става ясно от мащабна обществена поръчка, публикувана в ресорната Агенция от финансовия министър и вицепремиер Асен Василев. На 4 февруари е била оповестена и тръжната документация за фантастичните 35 милиона лева без ДДС.

Справка на Lupa.bg в позициите разкри, че Министерският съвет ще смени цялата техника не само на ведомствата, но и на всички агенциите.

Срещу тази сума трябва да се осигури доставката на компютърните конфигурации, лаптопите, принтери, скенери и други мултифункционални устройства, проектори, токозахранващи устройсва и таблети. А освен това трябва да се купят и чипове, четящи устройства и да се разпишат гаранционните им срокове и поддръжка.

Срокът за кандидатстване в Централния орган за покупки е до 4 март, след което ще бъдат отворени и офертите на изпълнителите. 

Проверка на Lupa.bg сочи, че например по обособената позиция за новите лаптопи изискванията за конкретен вид процесор (пето поколение - б.р.) отвежда към минимална цена на дребно в търговската мрежа от около 1000-1200 лева на парче.