ВМА търси доброволци в битката с ковид

Притежаването на зелен сертификат е задължително

Здраве
11:37 - 03 Ноември 2021
1766
ВМА търси доброволци в битката с ковид

Военномедицинска академия (ВМА) търси доброволци за COVID-отделенията и призовава всички студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри, които имат желание и възможност, да се включат активно и да подкрепят екипите на болницата. Нужни са и хора, които да се занимават със санитарно-хигиенна дейност.

За всички доброволци са осигурени необходимите лични предпазни средства. Задължително е да притежават „зелен сертификат”, уточняват от ВМА.

В началото на извънредната ситуация в България през 2020 г. десетки доброволци подкрепиха лекари, сестри и медицински работници, борещи се с коварната болест. Жест, с който останаха завинаги в сърцата ни, коментират от ВМА. 

Доброволци, участвали в преодоляването на предходните вълни на пандемията от COVID-19, отново са в помощ на екипите, но не са достатъчни. 

Всеки желаещ да се включи в битката със заразата може да го заяви на е-mail на ВМА, като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка..