Внимавайте с Лунното затъмнение на 10 януари

Време за равносметка и действие

Мистика
23:33 - 08 Януари 2020
13103
Внимавайте с Лунното затъмнение на 10 януари

Лунното затъмнение от 10 януари 2020 г. е много важно, категорични са астролозите. Въпреки че не е пълно, значимостта му се увеличава поради други тежки фактори: отправка към миналото и стълпотворение на планети в Козирога.

Поредицата от затъмнения по оста Рак - Козирог започна със слънчево затъмнение в 13 юли 2018 г. при точно противопоставяне на Плутон. Плутон е много спокоен обект на Слънчевата система и през последната година и половина се е преместил само с два градуса. Сегашното затъмнение, което ще се случи на 10 януари 2020 г., отново ще използва Плутон.

Такъв рефрен не може да остане незабелязан. Сега е полезно да си спомните какви събития в живота ви започват да се случват през юли 2018 г. и дали е имало остри проблеми през онова лято. Много е вероятно сега да има продължение или завършване на този етап. И като се има предвид допълнителното натоварване на това затъмнение, нерешените или отложени проблеми от лятото на 2018 г. могат да напомня сега много силно и дори скандално за себе си. Те ще трябва да бъдат решени.

Разбира се, обхватът на тези конфликти и проблеми, ако ги има, ще бъде различен за всички, защото много зависи от индивидуалната карта. Но някаква обща тема присъства за всички. И на първо място това е разрушаването на установените традиции и норми, промяна на съществуващата система.

Освен противопоставяне на Плутон, този път Луната е под много по-голям натиск. От затъмнението през 2018 г. до 2020 г. е изминат дълъг път. Сега към натиска на Плутон се прибавя и този на Сатурн и Меркурий. Какво е важното тук?

Чувството на разочарование може да обхване много хора, независимо дали има реални причини или не. Това затъмнение напомня за неизпълнен дълг или за невъзможни да бъдат изпълнени обещания. А от това съзнанието и душата на човека страдат. Важно е да се помни, че лунните затъмнения не са свързани толкова с външни събития, колкото с вътрешни преживявания. А те в последствие могат да доведат до решения и действия.  Затова в дните около затъмнението (9-11 януари) е много важно да не се правят резки движения. По-добре е да се разбере със себе си и с чувствата си, и да действате на чиста глава и с ясни мисли.

Много трябва да се внимава с начина на изразяване и с остротата на езика. Това важи както за обществения и професионален, така и за личния живот. По-авторитетните и по-високопоставени хора ще се стремят да заглушават казаното от по-нишестоящите. В личната комуникация могат да се появят трудности. Говорете по същество и оставете настрана емоциите. Но в същото време е важно да се предпазват топлите чувства и нагласи от прекомерен рационализъм. Златното правило е - ако днес не можете да намерите думите, кажете ги утре.

И разбира се това затъмнение акцентира върху предстоящия точен съвпад на Сатурн и Плутон на 12 януари. Сатурн е старец с коса, а Плутон е господар на подземния свят. Луксозна двойка. Такъв съюз не може да бъде прост и близостта на затъмнението привлича вниманието към него още повече. Тази връзка е свързана с преформатирането на социалната структура и тъй като подобна конфигурация на Сатурн и Плутон е рядкост, ефектът ще е траен. Но в личен план не всеки е губещ, независимо колко проблемен е ефектът на двете планети върху обществените събития.

По-засегнати от частичното лунно затъмнение са родените между 8-12 януари, 7-12 април, 9-14 юли, 10-15 октомври.

Независимо от всичко, повод за страх и притеснение няма. Всичко, което може да се случи сега, до известна степен вече е преживяно. Да, тази година очевидно много конфликти ще достигнат точка на кипене, но конфликтите ще се решават успешно.

В дните около затъмнението ще бъдат тествани идеи и планове, получили тласък в предишното слънчево затъмнение на 26 декември 2019 г. или дори по-рано през последната година и половина. Нещо може да не издържи на критиката, но друго ще е съвсем наред и ще помага за движението напред. Това е добър период, за да решим какво ще правим и от какво можем да се откажем. Това е и време за решаване на проблеми и взимане на решения относно най-близкия човек. Решавайте и говорете с обич и уважение. По материали на чужди медии.