Водач изхвърли от автобус пътници в Пловдив

Новини
14:12 - 15 Май 2024
12176
Водач изхвърли от автобус пътници в Пловдив

Водач на автобус от градския транспорт в Пловдив изхвърли пътници по средата на кръстовище. За поредния случай за непристойно поведение на шофьор от градския транспорт съобщи потърпевша в социалните мрежи.

Албена Ташкова разказва, че до случката се стигнало, след като пътниците забелязали, че са им продадени стари билети. Тoва е практика в градския транспорт, като въпреки глобите и системните проверки, водачите и кондуктори изглежда все още намират начини да пробутат вече използвани билети, пише trafficnews.

В тази връзка хората изразили възмущението си, тъй като забелязали, че продадените им билети са мръсни и вече скъсани. Тогава обаче шофьорът се ядосал и започнал да обижда и гони пътниците.

Ето какво написа още Албена Ташкова:

/Публикуваме текста без редакторска намеса/

„На 14.05 в 17:15 часа познатия на всички ни „дребният шофьор“ с автобус номер 21 ни свали в средата на пътя на кръстовището бул. „Източен“ и „Мария Луиза“, пътувайки за „Тракия“, защото си потърсихме правото, за което, продавайки ни мръсните и  използвани вече билети всички ние пътниците констатирахме, че билетите ни не само са втора и трета употреба, но и от различни кочани. На всичкото отгоре ни наричаше катъри, Бай Ганьовци и още много други. Не пожела да ни върни парите, нито да продължи курса си до кв. „Тракия“, дори се нахвърли да удари пътник, който не искаше като всички ни да слезе от автобуса. Естествено не се представи, но фирмата много добре знае за скандалния шофьор, който всекидневно е с такова арогантно поведение към пътниците. Молим за съдействие от фирмата на автобус номер 21, от кмета ни Костадин Димитров и от кмета на ЖК "Тракия" г-н Гатев с огромна молба от всички тракийци и пътуващи с този автобус и с този шофьор, разберете ни - не се издържа повече пътуването с него!".

Само преди няколко седмици сходна подобна случка се разигра с водач по същата линия. Тогава от автобуса бе изгонена контрольорка, която се е качила за проверка. След случилото се зам.-кмета по транспорт Савина Петкова увери, че ще бъдат наложени санкции на фирмата превозвач, както и на водача. Дали последното недоразумение е било дело на друг служител, все още не е ясно.