Водевил: Гешев си скъса оставката (НА ЖИВО)

"Лицето" Боби Сарафов се извинил за атаката, "лицето" Бойко Методиев разпитвал за семейството на Главния

Новини
10:18 - 15 Май 2023 (обновена)
6412
Водевил: Гешев си скъса оставката (НА ЖИВО)

Както беше оповестено по-рано днес, главният прокурор даде изявление за медиите, след като преди това имаше среща със замесниците си.

Главният прокурор Иван Гешев не само отказа да подаде оставка, но демонстративно скъса лист, за който преди това обяви, че е оставката му.

Подпуканият магистрат хвърли напосоки доста сериозни обвинения. Като например намек, че самият Бойко Борисов се е обадил на 1 май на негов приятел да пита къде е семейството на Гешев. То пък било скрито "в приятелска държава" с помощта на "приятелска прокуратура".

Главният прокурор заяви още, че "лицето" Борислав Сарафов, неговият заместник, му се е извинил за медийните атаки, като казал, че "нямало какво да направи".

Гешев говорил няколко пъти с въпросното лице Борислав (Боби), който според него лично е наредил на прокурорската колегия да даде становище за отстраняването на главния прокурор. Сарафов лично се обаждал на магистратите, за да подготви смяната на Главния.

"При пристигането си в България получих съобщение, че ако до 10 часа не си подам оставка, ще ми натиснат копчето "ентер". Не беше подписано, но когато се убедя кой е авторът, близък ли е до някоя партия, примерно ГЕРБ, ще ви кажа", заяви мистично Гешев.

Може и да съм допукал грешки, нормално е, но всичко съм правил в името на народа, заяви обвинител номер 1. И не пропусна да се сравни със съдия Фалконе, цитирайки негово изказване: Страхливият умира всеки ден, а смелият - само веднъж.

"Аз ще довърша мандата си, за да измета политиески боклук", заяви гордо Гешев и добави, че за него е чест да ръководи тази перфектна прокуратура, която се грижи само за върховенството на закона и добруването на народа.

"Прокуратурата е единна, има само едно плъхче и няколко мишки", каза още Главния.

И ни в клин, ни в ръкав заяви, че е имало натиск върху прокурори миналата седмица да бъде прекратено делото "Барселонагейт" (срещу експремиера Борисов - б. а.), което обаче нямало как да се случи.

"Утре внасям във ВСС доклад за отстраняването на предателя Борислав Боби Сарафов", завърши Иван Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ...