ВОЙНА ЗА ПОДПИСИ: ПП превзе тъмносиния 24-и МИР

Кирил Петков и Асен Василев подеха масирана акция за събиране на парафи на изконните десебарски места

Общество
16:20 - 08 Август 2022
7799
ВОЙНА ЗА ПОДПИСИ: ПП превзе тъмносиния 24-и МИР

Странен ход от страна на "Продължаваме промяната" може да предизвести решението на Кирил Петков и Асен Василев формацията да не се коалира предизборно с Демократична България. 

Символно ПП започна да събира подписи за явяването си на предсрочния вот на 2 октомври не къде да е, а на изконните тъмносини места в центъра на София, където традиционно ДСБ и "Да, България" успяват да наберат най-много парафи и симпатизанти през годините с различни пърформанси.

"Промяната" на Петков и Василев "заварди" със свои представители и ул. "Иван Асен II" край кино Влайков, и градинката "Кристал", и подлеза на Алма матер и пл. "Вацлав Хавел" край Канала в първия ден от офанзивата за цял ден.

В същото време ДБ стартира от периферията към центъра на София, като един от най-успешните за ПП райони (23-и МИР) на миналите избори през ноември, този път е завладян поне в първите дни от градската десница.

Те обикалят и "Триадица", и "Младост", за разлика от жълтите павета. А старта дадоха от "Южния парк", който пак попада в границите на 23-и МИР.