Воините изравниха серията срещу Бостън

Голдън Стейт спечели три от четирите части в мач номер 2

Спорт
06:11 - 06 Юни 2022
1726
Воините изравниха серията срещу Бостън

Голдън Стейт Уориърс възстанови равенството във финалната серия за титлата в НБА срещу тима на Бостън Селтикс. Воденият от старши треньора Стив Кър отбор на "воините" записа безупречно второ полувреме по пътя към убедителна победа със 107:88 (31:30, 21:20, 35:14, 20:24) над "келтите" в мач №2 от битката за трофея в най-силната лига в света.

Така домакините от Сан Франциско се поправиха успешно след изненадващото поражение в първия двубой и изравняват серията при 1-1 победи преди третата среща, която ще се проведе в четвъртък сутрин от 4:00 часа българско време в "Ти Ди Гардън" в Бостън.

Този път, за разлика от мач №1, баскетболистите на Уориърс успяха да задържат изградения си аванс в третата четвърт.

Трикратните шампиони от миналото десетилетие вкараха седем тройки в периода и удържаха съперника до едва 4/17 стрелба от игра, за да си спечелят солидна преднина от 23 точки преди старта на последната четвърт при 87:64.

Както е известно, в първия двубой "воините" отново се сдобиха с двуцифрен аванс в третата четвърт, но позволиха на играчите на Бостън да се завърнат и да откраднат победата след страхотно проведен финален период от тяхна страна.

Възпитаниците на Стив Кър намериха противодействие срещу играчите, които им нанесоха най-много вреди в откриващия двубой от серията. Ал Хорфърд и Маркъс Смарт вкараха по само две точки в мача, докато Дерик Уайт отбеляза 12 от пейката, но при 4/13 стрелба от игра.

Големите звезди на "келтите" Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун нанизаха съответно по 28 и 17 точки, но при липсата на допълнителна помощ от своите съотборници Бостън просто нямаше как да измъкне победата днес.

Въпреки това "келтите" си свършиха работата на територията на съперника и сега се отправят към "ТД Гардън" с мисълта да спечелят двете си домакинства и да дръпнат в серията с 3-1 победи.

Изключително неприятен антирекорд записа звездата на Селтикс Джейсън Тейтъм, чийто +/- от -36 за 34-те си минути игрово време е най-лошият в цялата история на Финалите отвъд океана.

За отбора на Голдън Стейт пък ново рекордно постижение записа лидерът на тима Стеф Къри, който прескочи границата от 70 отбелязани тройки в плейофите за пети път в своята кариера.

Неговият съотборник Клей Томпсън е единственият друг играч в историята на НБА, който е правил нещо подобно, и то в рамките на два сезона.