Волен нападна остро папата

Сидеров: Той е тук като турист, ще се извини ли на България?

Политика
19:11 - 05 Май 2019
3183
Волен нападна остро папата

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров яростно нападна папа Франциск точно в разгара на посещението на светия отец в София. В неделя по обяд Сидеров разпространи кратък текст чрез сайта на партията си и телевизия "Алфа", както и в официалната си страница във Фейсбук. Цитираме дословно публикацията, която е озаглавена „Като какъв идва папа Франциск в България?"

"Папа Франциск не може да се приема за духовен водач, докато е на територията на Православна България. Той може да е тук само в качеството си на турист или държавен глава на Ватикана. Католиците се отделят от Православието през 1054г. Причината са мегаломанските щения на средновековните римски папи за приемане на главенството им над всички християни в нарушение на всички съборни решения, Символа на вярата и Светите Канони.
Да си припомним, че деформациите на папските амбиции добиват форма на кръстоносни походи, имащи уж за цел отвоюването на Йерусалим от исляма, но на практика през 13-ти век се превръщат в престъпни войни срещу православното население по пътя към Божи гроб. Така например един от кръстоносните походи разсипва столицата на Византия Константинопол и рицарите на папата избиват зверски православното население. За първи път е посегнато и на светинята на монашеството – Света гора. Пратениците на предшествениците на Франциск нападат манастирите там и избиват зверски стотици монаси.
И един въпрос към папата:
Ще се извини ли Франциск за лъжата, че България е отговорна за атентата срещу папа Йоан Павел II?"