Волен отиде в Москва преди евровота

Делегация на „Атака” разговаря с ръководството на „Единна Русия”

Русия
14:45 - 24 Май 2019
2622
Волен отиде в Москва преди евровота

Волен Сидеров, начело на делегация „Атака”, замина за Москва в сряда за среща с ръководството на управляващата партия „Единна Русия”. Новината бе съобщена на сайта на руската партия като работна среща с атакистите, застъпваща се за отмяна на антируските санкции.

Разговорите са водени в централата на „Единна Русия” с Андрей Климов, който е в ръководството на Генералния съвет на партията и е зам.-председател на комисията по външна политика в горната камара на парламента. „Съвместната работа ще позволи да установим дългосрочни и взаимно изгодни отношения между „Единна Русия” и „Атака”, отбелязва той. Според него партията на Сидеров „играе съществена роля в обществено-политическия живот на България”.

Климов бе в България преди седмици - покрай отбелязването на 9 май, празнуван в Русия като Ден на победата и край на Втората световна война в Европа. Тогава той се срещна в София с ръководството на „Коалиция за България”, сформирана за евроизборите и според последни данни на социолозите, измъкваща част от симпатизантите на БСП.

Климов се срещна с лидера на АБВ Румен Петков и с бившия президент Георги Първанов, който определи разговорите като израз на стратегическо партньорство и обяви АБВ за „антивоенната сила” в България, противопоставяща се на „разполагане на нови въоръжения на българска територия” и против въвличането на страната ни срещу Русия.