Волен: Слави показа среден пръст на 2,5 млн. българи

Политика
18:29 - 16 Април 2021
10872
Волен: Слави показа среден пръст на 2,5 млн. българи

Лидерът на вече извънпарламентарната ПП АТАКА Волен Сидеров публикува дълъг пост в личната си страница във фейсбук. Обект на гневните думи на Сидеров са сценаристът и настоящ депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов и Слави Трифонов. Сидеров е озаглавил текста си "Палачинки", придружено от уточняващо заглавие "Слави показа среден пръст на2,5 милиона българи".

Вижте какво написа белокосият националист:

"Палачинки
 Слави показа среден пръст на 2,5 млн. българи

Още в първото си изказване, представителят на ИТН Тошко Йорданов показа, че патосът на шоуто, превърнало се в партия, е бил демагогия. След като референдумът преди 5 години, в който 2,5 млн. българи поискаха мажоритарен вот, не мина, през следващите години сценаристите на шоуто и техният шеф, се упражняваха в тежки клетви срещу „политическата класа”, която не искала да слуша гласа на народа си.

Днес сценаристите на шоу-партията и техният шеф са вече част от „политическата класа”. При тази битност от студиен критикар си длъжен да станеш изпълнител на народната воля. Но още при откриването на 45-я парламент, водачът на групата на ИТН Йорданов се отметна от основната си кауза – мажоритарния вот. По-важни били други поправки в „избирателния” както той погрешно нарече Изборния кодекс.

Гласуване по пощата, дистанционно гласуване и пр.
Но 2,5 млн. българи не гласуваха на референдума за пощенско гласуване, а за мажоритарно

Което впрочем също е просто поправка в изборните закони, няма нужда от нова конституция и се гласува с обикновено мнозинство.

Оправданието за скока на палачинката, който извърши, Тошко се опита да обясни с това, че тяхната партия нямала пълно мнозинство. То обаче, не им е нужно. ГЕРБ заявиха и внасят законопроект за мажоритарен вот.
Те са 75, ИТН са 51 човека

Общо правят 126. Предостатъчно, за да изгласуват промяна на системата от пропорционална в мажоритарна. Но партията на Слави се отметна и на практика показа среден пръст на 2,5 млн. българи. Може би някой по-компетентен им е казал, че ако имаше мажоритарен вот в 2 тура, сега в парламента ГЕРБ щеше да има не 75 души, а 150. А шоу–партията би вкарала до 3-ма депутати.

Колкото до референдумите, напомняме, че още през 2012 г. партия Атака внесе кардинални поправки в Закона за допитване до народа, с които предлагаше инциативните подписи да паднат от 200 хил. на 50 хил., гласовете, които правят резултата от референдума задължителен да се намалят от 500 хил. до 200 хил., а срокът, в който набираните подписи да бъдат внесени в парламента да се качи от 3 на 5 месеца. С тези поправки, ако бяха приети, пряката демокрация щеше да стане реалност като в Швейцария.

Но ГЕРБ, ДПС и БСП отхвърлиха тази възможност. Сега към тази компания се присъедини и „Има такъв народ”, който само на думи се разграничава от тези сили на статуквото."