Волгин иска да беси Хампарцумян, ДБ го даде на СЕМ

В своята публикация във фейсбук радио путиноидът изразява не само подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България

Новини
16:30 - 02 Февруари 2023
9223
Волгин иска да беси Хампарцумян, ДБ го даде на СЕМ
В последния работен ден на 48-я парламент народните представители от Демократична България: Димитър Найденов, Елисавета Белобрадова, Иван Белчев, Йордан Иванов и Кремена Кунев изпратиха сигнал до СЕМ с настояване да се направи проверка на поведението на радиоводещия Петър Волгин както и на съдържанието на предаването ”Политически НЕкоректно” по БНР.
Искането на депутатите е свързано с изказването на журналиста Петър Волгин от вчера, когато страната ни отдаде почит на жертвите на комунистическия режим. Волгин се изказа в защита на Народния съд. Като причина за това той посочи, че е бил провокиран от тезата на Левон Хампарцумян, който по-рано в телевизионен ефир защити въвеждането на еврото в България. 

 


.

 

В своята публикации във фейсбук Петър Волгин изразява не само подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България, но и явно съжалява, че т.нар. "Народен съд" не може да се разправи с определени хора днес.

Комунистическият режим и решенията на Народния съд са обявени за престъпни със закон още през 2000г. В края на миналата година Европейският парламент обяви Русия за държава, която спонсорира тероризма. Използването на национален ефир за подобен тип изказвания, които насаждат омраза се недопустими, защото това е нарушение на Етичния кодекс на българските медии.