ВОЛЯ пуска Пламен Христов за кмет на София

Политика
16:38 - 18 Септември 2019
2331
ВОЛЯ пуска Пламен Христов за кмет на София

Народният представител Пламен Христов е кандидатът на ПП "Воля - българските родолюбци" за кмет на София. Кандидатурата бе обявена на пресконференция в централата на партията от лидера Веселин Марешки.

При представянето Веселин Марешки каза, че днес на голяма част от медиите са им забранили да присъстват на пресконференцията. Освен екипът на БТА, в залата бяха и репортерите на БНР и Дарик, както и екип на една от кабелните телевизии. Преди началото на събитието журналистите получиха кутийка с надпис: "Чист софийски въздух".

Веселин Марешки посочи в експозето си, че някой, някъде е решил, че единствено Фандъкова и Манолова са единствените кандидати за София. По думите му "в скоро време ще бъде предложена и фалшивата кандидатура на Джамбазки". "Кой в задкулисието реши, че единствено двете дами са достойните кандидати за София?", попита Марешки.

По думите му тази манипулация върви във всички медии. Лидерът на "Воля" заяви, че опитът да се затъмни показването на Христов е доказателство за такава договорка. Кандидатът Пламен Христов той представи като "истински", "различен" и "модерен". "Единствените - различни и неучастващи в договорката сме ние от "Воля", с кандидата, който ви представяме инж.Пламен Христов", каза Марешки.

Според него целта на всичко това е голяма част от софиянци, които не харесват нито Фандъкова, нито Манолова, а още по-малко Джамбазки да се откажат да гласуват.

Инж.Пламен Христов благодари на структурите на "Воля" в София за гласуваното му доверие и за възможността да бъде лицето на партията в изборите за кмет на столицата. "Не приемам изборите като състезание, те по-скоро са един дълг и пряк резултат от гнева ми като софиянец, който разхождайки се по улиците на София, се сблъсква със задръстванията, с трафика. Децата ни дишат мръсния въздух на столицата", каза той.

Сред основните приоритети на Христов е чистотата на въздуха. Той каза още, че в кутийките с надпис: "Чист софийски въздух" има планински въздух от Витоша и отбеляза, че са необходими спешни мерки за справяне с този проблем. Той раздели проблемите на града на инфраструктурни и такива, свързани с ефективността на администрацията. Според него на първо място е необходимо подобряване на контрола на администрацията и пълна ревизия на управлението на града, включващо всички обществени поръчки.

На въпрос дали ще остане депутат, Христов заяви, че като народен представител не би следвало да излиза в отпуск по време на кампанията.