Връчиха антинаграда на Владимир Зеленски за сексистко изказване

Украинският президент беше отличен за „мястото на жените е в кухнята”

Новини
16:10 - 09 Декември 2019
1453
Връчиха антинаграда на Владимир Зеленски за сексистко изказване

Украинският президент Владимир Зеленски беше „отличен“ за своите дискриминационни забележки по време на първото си официално посещение във Франция.

Това се случи по време на "връчването" на антинаградите "Яйце", които се "присъждат" на обществени личности за сексистки и дискриминационни изказвания, предава руската медия "Бабель".

Украинският президент получи „наградата“ си, заради свое изказване във Франция, където той косвено заяви, че мястото на жените е в кухнята.

С „отличието“ беше награден и бившият президент на украинската федерация по колоездене Александър Башенко, заради скандал, свързан със спортистката Хана Соловей, която получи златен медал по време на Европейските игри в Беларус. Федерацията по колоездене на Украйна поздрави за отличието не нея, а ръководителя на Киевската федерация по колоездене Сергей Мухомор.

По-късно Соловей коментира, че Мухомор не й е помогнал по никакъв начин, за да получи тя отличието. Този коментар предизвика гневната реакция на Башенко, който открито я заплаши, че ще я изключи от руския отбор по колоездене за следващите Европейски игри.