Време е за първия билет за финала в Истанбул!

Интер и Милан довършват спора си тази вечер

Спорт
12:24 - 16 Май 2023
1077
Време е за първия билет за финала в Истанбул!

Интер и Милан ще се изправят един срещу друг в реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Двубоят на стадион "Джузепе Меаца" ще се играе тази вечер от 22:00 часа българско време.

"Нерадзурите" имат комфортна преднина от първия мач преди седмица, когато спечелиха с 2:0 след голове на Един Джеко и Хенрих Мхитарян. Сега играчите на Симоне Индзаги трябва да опазят преднината си, за да стигнат до първи финал в най-престижния европейски клубен турнир от 2010 година насам, когато триумфираха като шампиони на Европа за трети път в историята си след победа над Байерн Мюнхен.

От своя страна Минал гони първо участие във финала на Шампионската лига от 2007 година насам, когато водените от Карло Анчелоти "росонери" победиха Ливърпул за седмия си трофей в надпреварата.

Въпреки колебливото си представяне в голяма част от сезона, Интер се намира в отлична форма в последните седмици, като тимът е в серия от седем поредни победи във всички турнири.

"Нерадзурите" също така имат три поредни успеха над градския си съперник, и то без да допуснат гол. Тимът на Симоне Индзаги успя да излезе от група с Байерн и Барселона в груповата фаза на Шампионската лига, след което преодоля португалските Порто и Бенфика в елиминациите.

От своя страна Милан се намира в слаба поредица и има само една победи в последните си пет двубоя. "Росонерите" вече изостават и в битката за топ 4 в Серия А, така че трябва да хвърлят всички сили в търсенето на обрат срещу Интер. Милан завърши на второ място в група с Челси, Ред Бул Залцбург и Динамо (Загреб), след което се справи с Тотнъм и Наполи в елиминациите на турнира.

За Интер крилото Хоакин Кореа е под въпрос. При Милан големият въпрос е дали нападателят Рафаел Леао ще се възстанови навреме от контузия, за да вземе участие в двубоя. Той тренираше вчера на пълни обороти.

Победителят в сблъсъка ще срещне Манчестър Сити или Реал (Мадрид) във финала на Шампионската лига, който ще се играе на 10 юни в Истанбул.