Все повече хора даряват книжки и играчки в болници

Дарители зарадваха деца в Габрово

Новини
10:21 - 24 Декември 2022
1884
Все повече хора даряват книжки и играчки в болници

Деца и родители от Габрово дариха книжки за обновяване на библиотеката в педиатричното отделение на областната болница. Кампанията е национална и е част от инициатива, целяща насърчаване на четенето сред децата, предава БНР.

Повече от 100 детски книжки за малчугани на възраст от 2 до 18 години са дарени за библиотеката на педиатричното отделение в областната болница в Габрово. Всички те са добре запазени, а част от четивата са съвсем нови, посочва Надя Колева, която е сред дарителите и представлява организаторите на кампанията за Габрово:

„Всички книжки, които получихме са съвременни издания, има на български писатели, тематични за Коледа. Имаме чисто нови книги, които сега излязоха, но има и любими класики, шарени, с картинки, весели“.

Габрово е един от градовете в  националната кампания в подкрепа на детското четене, подета от основателя на инициативата „Разказвачът на приказки“.

Днес книжките ще бъдат предадени, за да стигнат до малките пациенти в детското отделение, което се очаква да бъде обновено през Новата година.