ВСС обсъжда сигнала на Сарафов срещу Гешев и вилата в „Боровец” (НА ЖИВО)

Общество
11:31 - 18 Май 2023
1705
ВСС обсъжда сигнала на Сарафов срещу Гешев и вилата в „Боровец” (НА ЖИВО)

Пленумът на Висшия съдебен съвет обсъжда сигнала, подаден от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов срещу обвинител номер 1. В него се твърди, че Иван Гешев е записал незаконно разговор с член на ВСС.

Темата влезе в дневния ред на заседанието в четвъртък като извънредна точка. Самият Гешев поиска това да е първото нещо, което кадровиците да обсъдят днес. Предложението му беше прието.

Първа думата взе Атанаска Дишева от Съдийската колегия. Тя директно попита Гешев дали наистина е записал 150 свои телефонни разговори с магистрати. Отговорът бе: "Единственото, което мога да кажа, е, че не съм нарушил законите на страната".

Като втора точка правителството на съдебната власт ще разисква темата за почивната база на прокуратурата в курорта „Боровец”. Въпросът за вилата беше повдигнат от Сарафов, който обвини Гешев, че ползва станцията като частна собственост.

Главният прокурор не възрази да отговаря пред ВСС на въпроси за вилата. Още преди да са започнали дебатите, той каза: „Това е почивна база на Прокуратурата, в която са почивали и членове на ВСС".

Очаквайте подробности!