Втори смъртен случай на Рали Дакар

Едвин Стравер почина след като преди 2 седмици катастрофира по време на състезанието

Моторни
19:13 - 24 Януари 2020
2006
Втори смъртен случай на Рали Дакар

Нидерландският мотоциклетист Едвин Стравер почина, след като преди две седмици катастрофира със своя КТМ 450 по време на предпоследния етап от Рали Дакар в Саудитска Арабия, потвърди днес неговата съпруга.

48-годишният Стравер имаше много тежка травма на гръбнака след инцидента на 16 януари, като стана ясно, че сърцето му е спряло за около 10 минути след удара. Той бе транспортиран с хеликоптер до болница в Рияд, а в сряда бе транспортиран до родината си, където лекарите потвърдиха, че няма надежда Стравер да излезе от комата заради твърде тежките увреждания на мозъка. Днес след консултации със семейството му е било взето решение да бъде спряно изкуственото поддържане на живота, съобщава БГНЕС.

Това е втори фатален инцидент на тазгодишното издание на Рали Дакар, след като на 12 януари португалският пилот Пауло Гонсалвеш на 40-годишна възраст след катастрофа със своя мотоциклет. След смъртта на Стравер вече общо 26 състезатели са загинали по време на изданията на Рали Дакар през годините, като 21 от тях са мотоциклетисти.