Вторият опит на Слави Трифонов за партия - по същото време, на същото място

Дългия обяви учредителната декларация на "Има такъв народ" - без промяна от "Няма такава държава"

Топ
13:58 - 29 Януари 2020
5711
Вторият опит на Слави Трифонов за партия - по същото време, на същото място

Седмица след като съдът окончателно отряза Слави Трифонов да регистрира партията му "Няма такава държава" заради нарушение в закона, свързано с логото на политическия субект, Дългия се реши на втори опит. "Има такъв народ" той се кани да учреди на 16 февруари, на същото място и в същия час, които бе избрал и за първата проба.

Днес от екипа на шоумена обявиха учредителната декларация на политическа партия "Има такъв народ". 

"България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ. Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите.

Член първи от Конституцията на Република България гласи: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция". Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ!

Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват.

Ние, учредителите на политическа партия "Има такъв народ", в съответствие с Конституцията на Република България и вярвайки във върховенството на закона и върховенството на морала, приемаме и утвърждаваме тази учредителна декларация.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП "Има такъв народ" ще работи са следните: разделение на властите, народен суверенитет, политически плурализъм, свобода на словото, реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина". 

По същество декларацията не се различава от тази на "Няма такава държава". 

Инициативният комитет свиква учредително събрание на Политическа партия "Има такъв народ" на 16.02.2020г. oт 14:00 ч. в град София, зала "Рейнбоу Плаза", ул."Атанас Дуков"№29, а по информация на Lupa.bg поканените да присъстват ще са същите, както и при предишния опит. Тогава нито един от учредителите не пожела да коментира пред медиите как е протекло събранието, нито да разкаже за "лидера" на партията и неговите думи пред публиката, сякаш бяха дали обет за мълчание. 

Снимка: Агнес Методиева