Вучич: Властта в Сърбия няма да бъде сменена на улицата

Новини
10:09 - 09 Август 2024
896
Вучич: Властта в Сърбия няма да бъде сменена на улицата

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че властта в Сърбия няма да бъде сменена на улицата и с насилие, а на избори и че "хайката" около лития е започнала с цел той и властта в Сърбия да бъдат свалени, съобщи Танюг.

„В Сърбия правителството ще бъде избрано на избори. Фактът, че някои хора си мислят, че ще променят нещо с насилие, няма да промени нищо. И не мисля да бягам и да отида някъде другаде", каза Вучич снощи във видеообръщение в социалната мрежа Фейсбук.

На протестиращите, които вчера му изпратиха съобщения след заплахите, че ще го изгонят отвъд Дрина, Вучич каза, че Сърбия е всичко за него и че той живее за страната, предаде БТА.

„През всичките тези години съм живял за решаването на всеки проблем в Сърбия. Борил съм се за всяка победа в спорта, културата, преди всичко в икономиката, но също и в политиката. (...) Сърбия е мястото, където съм се родил, Сърбия е мястото, за което всичко съм дал, която даде всичко на мен. Сърбия е мястото, където ще умра. Никога няма да я напусна и ще се боря заедно с вас, докрай, за модерна и достойна Сърбия", подчерта Вучич.